BannerV3.png

DOMNITORI

Despre Domnitori

5 dintre cei mai cunoscuți domnitori din istoria României

O colecție unică de NFT-uri cu rarități atent alese, care va readuce istoria României în atenția tuturor. Ne bazăm pe noile tehnologii Blockchain si rețeaua Elrond pentru a expune intregii lumi, 5 dintre cei mai cunoscuți domnitori din istoria țării noastre.

Care este scopul nostru ?

Pe lângă combinarea istoriei cu noile tehnologii, dorim să educăm prin aceste colecții de jetoane non-fungibile, atât la nivelul României pentru început, urmând ca mai apoi să ne extindem și în exteriorul granițelor deoarece, cu siguranță, istoria noastră poate fi foarte interesantă și pentru alte naționalități.

Mihai Viteazul

A fost domnul țării Românești între anii 1593-1601. Pentru o perioadă a fost conducător de facto al celor trei state medievale care formează România de astăzi: Țara Românească, Transilvania și Moldova. Printre cele mai importante lupte ale sale se regăsesc și răscoalele antiotomane.

Acesta a fost ucis în anul 1601 de un detașament de 300 de mercenari, fiind decapitat. Capul său a fost înmormântat la Mănăstirea Dealu, loc unde se află și astăzi.

Mihai VIteazul-01.png
Semnatura_Mihai_Viteazul.png
Semnătura lui Mihai Viteazul
Ștefan cel Mare

Ștefan cel Mare a fost domnitorul Moldovei între anii 1457-1504, fiind considerat o personalitate marcantă a istoriei României, înzestrată cu mari calități de om de stat, diplomat și conducător militar. Pe parcursul domniei a dus peste 40 de războaie sau bătălii, marea lor majoritate victorioase, cele mai semnificative fiind victoria de la Baia asupra lui Matei Corvin în 1467 dar și victoria de la Lipnic împotriva tătarilor.

Înscrisurile lui Ștefan cel Mare
Inscrisuri Stefan cel Mare.png
Stefan cel Mare-02.png
Iancu de Hunedoara

Numele său real, ​Ioan Huniade, a fost un mare aristocrat al regatului Ungariei, care își avea domeniul feudal la Hunedoara. A devenit ulterior ban al Severinului, comite de Timișoara, voievod al Transilvaniei în perioada 1441-1446 și regent al Ungariei. Era unul dintre cei mai bogați nobili ai Europei timpului său.

 

În favoarea originii etnice românești a voievodului există mai multe argumente. De exemplu, până în anul 1439, Iancu este numit în documente Ioan Românul, mai mulți cronicari ai epocii referindu-se la originea românească a acestuia. După ce fiul său, Matei Corvin, a devenit rege, Frederic de Habsburg i-a reproșat că nu are origini regale, ci că are un tată român.

Iancu de Hunedoara-03.png
Inscrisurile lui Iancu de Hunedoara
150px-Signature_of_János_Hunyadi_edited.
Vlad Țepes

Denumit și Vlad Dracul sau Dracula, a domnit în Țara Românească în anii 1448, perioada 1456-1462 și 1476. Conform legendei moderne s-a născut la Sighișoara în Voievodatul Transilvaniei, fiind fiul lui Vlad Dracul și al unei nobile transilvănene. În timpul domniei sale, Țara Românească și-a obținut temporar independența față de Imperiul Otoman. Vlad Țepeș a devenit vestit prin severitatea sa și pentru că obișnuia să își tragă inamicii în țeapă. Din cauza conflictelor cu negustorii brașoveni, aceștia l-au caracterizat, propagandistic, ca pe un principe cu metode de o cruzime demonică.

A fost asasinat la sfârșitul lunii decembrie 1476. Corpul său a fost decapitat și capul trimis sultanului, care l-a așezat într-o țeapă, ca dovadă a triumfului asupra lui Vlad Țepeș.

Vlad Tepes-04.png
Înscrisuri făcute de Vlad Țepeș
Wladislaus_Dragwlya_edited.png
Alexandru Ioan Cuza

A fost primul domnitor al Principatelor Unite și al statului național România. Prin alegerea sa ca domn al Moldovei, la 5 ianuarie 1859, și al Țării Românești, la 24 ianuarie 1859, a fost înfăptuită Unirea celor două principate.

Ales domnitor, Cuza a dus o susținută activitate politică și diplomatică pentru recunoașterea Unirii Moldovei și Țării Românești de către Imperiul Otoman.

Acesta a realizat unirea constituțională și administrativă în ianuarie 1862, când Moldova și Țara Românească au format statul român unitar modern, adoptând oficial numele de România, cu capitala la București, cu o singură adunare și un singur guvern. Printre realizările lui Alexandru Ioan Cuza se numără si reforma fiscală, reforma agrară, prima linie de cale ferată din România, Spitalul "Noul Pantelimon" sau "Colentina", serviciul poștal modern, cât și primul Serviciu de Informații românesc.

Restul vieții sale și-a petrecut-o în exil, locuind majoritatea timpului la Paris, Viena și Wiesbaden. A încercat să revină în țară ca persoană privată, dar nu a reușit.

Alexandru Ioan Cuza-05.png
Semnătura lui Alexandru Ioan Cuza
640px-Signature_of_Alexandru_Ioan_Cuza.png
 

Cum să intri în posesia unui NFT din colecția Domnitori?

Colectia Domnitori va fi lansată curând pe TrustMarket. Te vom ține la curent cu mai multe informații în perioada următoare.

Caracteristicile colecției

Fiecare NFT este unic dar există anumite rarități ascunse prin întreaga colecție care conferă raritatea totală a NFT-ului.

Gradele militare

Pe lângă caracterul istoric pe care îl are colecția, daca esti norocos, poți deține un grad militar combarabil cu cele reale ca și raritate, în ordinea gradelor militare. Vezi câteva exemple prezentate în imaginea de mai jos. Fii cu ochii pe ele și adună cât mai multe grade superioare.

Grade militare -01.png

Sublocotenent

Căpitan

Colonel

General 3 Stele

General 4 Stele

Decorații militare

Acestea sunt reprezentate de medaliile pe care le poate avea caracterul reprezentat într-un NFT, medalii pe care le-a "dobândit" pe timpul domniei sale. Ele se diferă prin numărul de medalii și tipul acestora. De la medalia acordată pentru Curaj până la celebra medalie "Medal of Honour", toate pot reprezenta o raritate a caracterului tău.

Medal of Honour

Medal Brave Star

Medal of Power

Medal Brave Heart

Medalii.png
Tipul costumului

Costumele diferă ca și raritate, incepând cu ținutele de camuflaj, inspirate din uniformele moderne ale diferitelor armate ale lumii, până la costume de gală cu diferite medalii ca și decorații, prezentate mai sus.

Combat

Gală

Gală General

Costume pentru site.png
Caracteristicile feței

NFT-urile tale pot avea diferite trasături ale feței determinate de un cumul de elemente: nas, gură, ochi sau chiar și tipul de barbă sau mustață inspirate din aspectul celor 5 DOMNITORI reprezentativi.

Tipul armei

Anumite NFT-uri pot avea o caracteristică specială, mai excat o armă reprezentativă pentru perioada în care au domnit cei 5 DOMNITORI. Sabia sau baioneta au fost o lungă perioadă de timp principalele arme ale armatelor din istoria noastră.

Arme.png

Baionetă

Sabie

Footer2-01.png

Contactează-ne

 

Pssst...dacă ai ajuns până la final, îți spunem un secret.

Toți domnitorii sunt vii, privește-i cu atenție